· 

Herinnering: 'flitswaarschuwers' nu echt verboden in Duitsland


Foto van Duitse autosnelweg
Foto: ANP

Nu Europa langzaam weer ‘open’ gaat, plaatsen wij hierbij een herinnering die je wellicht veel geld kan besparen. Duitsland heeft per 27 april namelijk een verbod ingevoerd op alle apps, navigatiesystem en soortgelijken die waarschuwen voor flitsers. Het gebruik hiervan kan daardoor dus worden bestraft met een boete.

Het gaat hierbij om een verbod op zowel speciale flits-apps en -apparatuur als bijvoorbeeld navigatiesystemen die waarschuwen voor flitsers. Je navigatiesysteem mag je natuurlijk nog wel gewoon gebruiken, maar dan moet je wel je flitswaarschuwingen uitzetten. Vaak handmatig!

TomTom meldt in reactie hierop flitswaarschuwingen standaard uit te schakelen voor Duitsland op haar systemen. Je kan deze wel zelf weer aanzetten als je buiten Duitsland bent. Nakijken of flitswaarschuwingen standaard uitstaan op jouw TomTom (of hoe dit in te stellen) kan hier per systeem

Flits-apps 

Populaire apps die waarschuwen voor flitsers zoals Waze en Flitsmeister mogen, conform de Duitse verkeerswet, evenmin worden gebruikt. Je hoeft deze niet van je telefoon te verwijderen, maar word je betrapt op het gebruik ervan, dan volgt een boete.

Bron: www.motor.nl

Zümo 595 :  - Gevarenzonealarm uitzetten

 

Selecteer Instellingen > Gevarenzonealarm > Waarschuwingen > Garmin-flitspalen - vinkje wegklikken > Sla op