Meer particuliere radarcontroles in Frankrijk
Verkeer · 12. oktober 2021
Sinds 2018 heeft Frankrijk de snelheidscontroles opengesteld voor particuliere bedrijven. Dit werd toen gedaan om de politie te ontlasten. Sinds 2018 rijden er onopvallende auto’s rond in diverse regio’s voorzien van de nodige radar en camera apparatuur om de snelheid te controleren en waar nodig te beboeten.
Snelheidsovertreding Duitsland twee keer zo duur
Boetes · 10. oktober 2021
De Duitse boete systematiek is vernieuwd en goedgekeurd door de federale raad. Volgens de federale raad zijn de nieuwe en verhoogde boetes met name bedoeld om fietsers en overig kwetsbaar verkeer te beschermen. In de praktijk worden boetes gemiddeld genomen echter simpelweg twee keer zo duur, met daarbij als kanttekening dat Duitsland tot nu toe relatief lage boetes hanteerde. Over ongeveer drie weken zou de nieuwe 'prijslijst' in werking moeten treden.

MrGPS methode
GPS · 01. september 2021
Iedereen die wel eens met een groep rijdt kent het wel: hebben ze allemaal een gps, allemaal dezelfde route. Gaat de één links, de ander rechts en weer een ander staat vertwijfeld te keren. Dat heeft allerlei oorzaken. Maar die oorzaken zijn misschien niet zo belangrijk: belangrijker is hoe je dat voorkomt. Met als kernvraag: op welke manier zorg je als club of reisorganisatie dat iedereen dezelfde route ook daadwerkelijk hetzelfde rijdt?
TECHNISCHE KEURING MOTOREN: VEEL VRAGEN, GEEN ANTWOORDEN
Motor · 01. september 2021
De kogel is wat onverwacht dan toch nog door de kerk gegaan. Vanaf 1 januari 2022 komt er een technische keuring voor motorfietsen, opgelegd vanuit Europa na een omzeggens typisch Belgische toestand. Maar hoe zit de vork exact aan de steel? Dat probeerden we uit te zoeken.

Technische keuring van motorfietsen
Motor · 27. augustus 2021
Technische keuring van motorfietsen Motorfietsen moeten vanaf 1 januari 2022 verplicht naar de keuring bij verkoop en na ongeval. Die beslissing komt er na een principiële goedkeuring door de Vlaamse Regering. Ze is het gevolg van de omzetting van de Europese richtlijn 2014/45/EU en kadert binnen het nieuw Vlaams Verkeersveiligheidsplan met als ambitie nul verkeersdoden tegen 2050. Motorfietsen zullen dus niet onderworpen worden aan een periodieke keuring.
Motorrijden in de regen
Motor · 25. augustus 2021
Een nat wegdek, een nat pak, slecht zicht. Scheur jij op je motor onbevreesd door de regen of ontwijk je verkrampt alle plassen? Motorrijden in de regen is best mogelijk, mits je op een aantal dingen let.

Handsignalen voor motorrijders
Motor · 16. augustus 2021
Zwaaien naar andere motorrijders kunnen we allemaal. Maar wat als je tijdens het riiden iets wil melden? Dat je wil stoppen voor koffie. Dat je moet tanken. Of dat je nodig moet?
APP 112 BE
Algemeen · 15. augustus 2021
De app 112 BE is een van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België. Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.

Vanaf 1 januari 2022 komt er een motorkeuring
Motor · 10. maart 2021
De kogel is door de kerk, de motorkeuring komt er en wel vanaf & januari 2022. Verrassend, maar anderzijds toch weer niet, want België blijkt een slechte leerling in de Europese klas; er was immers een mogelijkheid om de keuring af te wenden.
Motoren mogen niet meer tussen de file door in Frankrijk!
Motor · 06. februari 2021
In Frankrijk is het vanaf nu verboden om tussen de file door te rijden. Frankrijk kende eerst eenzelfde soort constructie als in Nederland, niet officieel toegestaan volgens de wet, maar onder bepaalde omstandigheden gedoogd. De Franse overheid is niet zomaar tot dit besluit gekomen, hier is enkele jaren van onderzoek aan vooraf gegaan. Het onderzoek is gehouden in 11 regio's die als pilot diende om te kijken wat de gevolgen zijn als motorfietsen tussen de file door mogen rijden.

Meer weergeven