Algemeen

Links
Algemeen · 02. september 2021
Algemeen » Noodnummer.be Dx-Solutions uit Harelbeke, West-vlaanderen exploiteert noodnummer.be. De bedoeling van noodnummer.be is een centraal punt van noodnummers te creëren op het net. Met verwijzingen naar websites, waarvan je niet eens het bestaan ervan kon vermoeden. » 4411 Met 4411 gaat betalen voor parkeren vanzelf. Geen kleingeld meer nodig. Portefeuille vergeten of geen kleingeld op zak? Geen probleem! Wij maken het meedragen van gepast kleingeld overbodig. Het enige wat je nodig...

APP 112 BE
Algemeen · 15. augustus 2021
De app 112 BE is een van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België. Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.

Is het rijbewijs onbeperkt geldig?
Algemeen · 16. maart 2017
Het gekende papieren Belgische rijbewijs (model 1 t/3 hiernaast) is onbeperkt geldig. Maar sinds 7 juli 2010 is het elektronische Europese rijbewijs (bankkaartmodel) in België van toepassing. Dit is slechts 10 jaar geldig (net zoals de elektronische identiteitskaart). Na 10 jaar moet het rijbewijs verlengd worden op het gemeentehuis. Hierbij wordt geen medisch onderzoek gedaan, men moet wel een verklaring van medische geschiktheid ondertekenen.