Verkeer

Meer particuliere radarcontroles in Frankrijk
Verkeer · 12. oktober 2021
Sinds 2018 heeft Frankrijk de snelheidscontroles opengesteld voor particuliere bedrijven. Dit werd toen gedaan om de politie te ontlasten. Sinds 2018 rijden er onopvallende auto’s rond in diverse regio’s voorzien van de nodige radar en camera apparatuur om de snelheid te controleren en waar nodig te beboeten.
Bord C3 Verboden toegang
Verkeer · 25. januari 2021
Beste mensen, Mijn jeugdvriend was commissaris bij de politie. Ik heb hem de volgende vragen voorgelegd: Hallo! Graag jouw mening over de volgende items. Zoals je weet ben ik aangesloten bij verschillende motorclubs van de OKRA. Wij hadden laatst een discussie over aansprakelijkheid e.d. van de voorrijders. Meestal rijden wij in groepjes van ongeveer 10 man een uitgestippelde GPS-route. De voorrijder is de informele leider van de groep en wij volgen hem. Stel dat de voorrijder een straat inrijd...

Vanaf 1 oktober 2020 verplichte reddingsstrook!
Verkeer · 01. oktober 2020
Een nieuw concept in het Verkeersreglement : de reddingsstrook OP 22 SEPTEMBER 2020. Op 1 oktober 2020 treedt de wet van 22 juni 2020 in werking, die wijzigingen in de Wegcode aanbrengt met betrekking tot de zogenaamde reddingsstroken. Het concept wordt ingevoerd om de weggebruikers op te leggen om bij fillevorming op een rijbaan met verschillende rijstroken, een doorgang vrij te houden voor prioritaire voertuigen.
Verkeer · 10. maart 2015
Voor bestuurders van motorfietsen gelden in de meeste gevallen dezelfde verkeersregels als voor automobilisten, maar het verkeersreglement bevat toch een aantal regels die specifiek op "motards" van toepassing zijn.